Главная » 2015 » Январь » 26 » Майбутнє варто планувати
09:40

Майбутнє варто планувати

futureСаме з такою назвою в училищі відбулась лекція, присвячена темі виховання відповідального ставлення до планування сім'ї. Проведена вона була аспіранткою Сумського державного університету Юлією Савельєвою. Пропонуємо ознайомитися зі статтею, опублікованій в газеті "Народна трибуна" (№ 7 від 31 січня 2015 р.).


Майбутнє варто планувати

У студентів Глухівського медучилища виховували
відповідальне ставлення до репродуктивного здоров'я.

Поспілкуватися з молоддю на актуальну інтимну тему приїхала тренер програми «Здоров’я жінок України», аспірант Сумського держуніверситету Юлія Савельєва. Майбутнім медиками вона запропонувала кілька інтерактивних форм роботи: семінар «Про стосунки хлопців та дівчат відверто» й відеопрезентацію «Майбутнє варто планувати». Пані Юлія говорила про планування сім’ї, ранню вагітність, її наслідки, шкоду абортів, основні захворювання, що передаються статевим шляхом, та найпоширеніші види контрацепції. Фахівець наголосила на рівній відповідальності пари за міжособистісні стосунки. Вона закликала серйозно ставитися до початку статевого життя, вибору партнера, уникати випадкових зв’язків, щоб у майбутньому мати щасливу сім’ю та здорових дітей і не розплачуватися за необдумані вчинки молодості. На занятті хлопці та дівчата створювали макет ідеальної родини, поставивши кохання на перше місце. Під час перегляду відео «Рівні нерівності» всі переконалися, що не завжди чоловік готовий брати відповідальність за долю дитини, тоді як жінка в цьому випадку не має права сумніватися. На завершення Ю. Савельєва провела тематичну вікторину. За правильну відповідь учасники отримували заохочувальні призи. Також присутнім роздали буклети з інформацією про методи контрацепції.

Пізнавальний захід провели в рамках інформаційної кампанії «Здоров’я жінок України» відповідно до державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» за сприяння адміністрації Глухівського медучилища.

Алла МАРТИНЕНКО


(натисніть на зображення для збільшення)

Категория: События | Просмотров: 787 | Добавил: Administrator | Теги: Майбутнє варто планувати | Рейтинг: 4.5/2
Всего комментариев: 0
avatar